top of page

Leden en lid worden 

Het zijn vaak gestelde vragen, die niet altijd even makkelijk te beantwoorden zijn. In deze rubriek geven we je toch concrete antwoorden op de meest gestelde vragen.

 

Waarom vakbonden, en waarom zou iemand lid worden bij een vakbond?

De vakbond onderhandelt de arbeidsvoorwaarden met de werkgever. Niets gaat echter vanzelf. Hoe groter de achterban van een vakbond, hoe sterker de vakbond staat bij onderhandelingen. Sommigen beweren dat de strijd al lang gestreden is. De arbeidsomstandigheden zijn inderdaad niet meer te vergelijken met de erbarmelijke omstandigheden van weleer. Die enorme verwezenlijking van de vakbonden is echter niet zo vanzelfsprekend als men zou denken. Als we zien hoe de “schijnzelfstandigheid” en zelfs de verdoken “kinderarbeid” opnieuw de kop op steken is het duidelijk dat de strijd nooit helemaal gestreden is. We moeten met z’n allen waakzaam blijven, want een periode van verslapte aandacht is voldoende om de werkomstandigheden te zien verslechteren. Dit kunnen we niet toelaten. Om die redenen zijn en blijven vakbonden absoluut noodzakelijk en is ook uw lidmaatschap nodig!

Waarom zou je lid worden bij onze organisatie?

Onze organisatie is representatief, en zetelt in alle onderhandelings- en overlegorganen. Wij zijn uitstekend geplaatst om te waken over je collectieve en je persoonlijke belangen, én je geniet met je lidmaatschap tal van voordelen. Wij leveren je een prima ledenservice tegen een democratische prijs. Indien je als contractueel personeelslid bpost na verloop van tijd verlaat, dan regelen wij je werkloosheidsdossier met onze collega’s van de ACLVB. Ook als gepensioneerd personeelslid heb je er alle belang bij om aangesloten te blijven. Wij waken immers over jou pensioen!

Hoe kan je lid worden bij onze organisatie?

Om lid te worden bij onze organisatie kan je terecht bij uw plaatselijke afgevaardigde of bij uw Sectorafgevaardigde. 

Dit kan nu ook online door het formulier hieronder in te vullen.

Leden en lid worden
Lid van het VSOA worden? Doe het online!
Geslacht
Ik werk:
Ik ben
Ik wens de nieuwsbrief te ontvangen
IK WAS LID VAN EEN ANDERE VAKORGANISATIE

Indien ja, gelieve het stopzettingsformulier in te vullen (indien u bijdraagt aan de bron) of uw domiciliëring stop te zetten

MANDAAT SEPA EUROPESE DOMICILIERING VOOR EEN TERUGKERENDE INVORDERING

Door dit mandaatformulier te ondertekenen, geef ik toestemming (A) aan VSOA-Post-id: BE10ZZZ0000922389 een opdracht te sturen naar uw bank om een bedrag van uw rekening te debiteren; en (B) aan uw bank om een bedrag van uw rekening te debiteren in overeenstemming met de opdracht van VSOA-Post-id: BE10ZZZ0000922389
Indien u niet akkoord gaat met afgehouden bedragen, kunt u een Europese domiciliëring steeds laten terugbetalen door uw bank. Dit gebeurt volgens de voorwaarden die in uw overeenkomst met de bank zijn vastgelegd. U moet uw verzoek tot terugbetaling indienen binnen de 8 weken na de datum waarop het bedrag van uw rekening werd gedebiteerd.

Nog één klik en je bent lid van VSOA-Post

bottom of page