Leden en lid worden 

Het zijn vaak gestelde vragen, die niet altijd even makkelijk te beantwoorden zijn. In deze rubriek geven we je toch concrete antwoorden op de meest gestelde vragen.

 

Waarom vakbonden, en waarom zou iemand lid worden bij een vakbond?

De vakbond onderhandelt de arbeidsvoorwaarden met de werkgever. Niets gaat echter vanzelf. Hoe groter de achterban van een vakbond, hoe sterker de vakbond staat bij onderhandelingen. Sommigen beweren dat de strijd al lang gestreden is. De arbeidsomstandigheden zijn inderdaad niet meer te vergelijken met de erbarmelijke omstandigheden van weleer. Die enorme verwezenlijking van de vakbonden is echter niet zo vanzelfsprekend als men zou denken. Als we zien hoe de “schijnzelfstandigheid” en zelfs de verdoken “kinderarbeid” opnieuw de kop op steken is het duidelijk dat de strijd nooit helemaal gestreden is. We moeten met z’n allen waakzaam blijven, want een periode van verslapte aandacht is voldoende om de werkomstandigheden te zien verslechteren. Dit kunnen we niet toelaten. Om die redenen zijn en blijven vakbonden absoluut noodzakelijk en is ook uw lidmaatschap nodig!

Waarom zou je lid worden bij onze organisatie?

Onze organisatie is representatief, en zetelt in alle onderhandelings- en overlegorganen. Wij zijn uitstekend geplaatst om te waken over je collectieve en je persoonlijke belangen, én je geniet met je lidmaatschap tal van voordelen. Wij leveren je een prima ledenservice tegen een democratische prijs. Indien je als contractueel personeelslid bpost na verloop van tijd verlaat, dan regelen wij je werkloosheidsdossier met onze collega’s van de ACLVB. Ook als gepensioneerd personeelslid heb je er alle belang bij om aangesloten te blijven. Wij waken immers over jou pensioen!

Hoe kan je lid worden bij onze organisatie?

Om lid te worden bij onze organisatie kan je terecht bij uw plaatselijke afgevaardigde, bij uw regionale vertegenwoordiger of op ons nationaal secretariaat. Contacteer ons en wij bezorgen U dan het nodige aansluitingsformulier voor uw lidmaatschap.

Lid van het VSOA worden?
Contacteer ons!
Aansluitingsformulier uploaden

Bedankt voor de inzending!