top of page
Zoeken

EOY 2022


In het Paritair Comité van 27 oktober 2022 zijn de syndicale organisaties en bpost tot een akkoord gekomen over de compensaties voor het meerwerk in de eindejaarsperiode van 2022. Het volledige dossier is een combinatie van verschillende tegemoetkomingen.


Traditioneel begint de eindejaarsperiode voor bpost de maandag van Black Friday (21 november 2022) en loopt deze tot en met 24 december 2022. De maatregelen worden voorwaardelijk toegekend, en dit op basis van het volume aan pakken.


Er zijn stimulansen (rusturen die op vraag van het personeelslid omgezet kunnen worden in de betaling van een toelage) voor statutairen, baremiek contractuelen en LP-medewerkers bij (indien nog in dienst op 23 december 2022):

  • Mail (klassen D, E en F): tewerkgesteld in de entiteiten Transport, Sortering (met inbegrip van EMC-Brucargo) en Collect & Distributie.

  • Service Operations (klassen D, E en F): tewerkgesteld in de operationele entiteiten Mail en Retail.

Op vraag van VSOA-Post is de halve dag vrijstelling van het vorige jaar voor de medewerkers van Retail, vermeerderd tot een volledige dag dienstvrijstelling. Deze wordt voorzien op maandag 2 januari 2023. Daarnaast wordt er een cultuurcheque van 40€ toegekend aan de statutaire en baremiek contractuele personeelsleden in één van de volgende functies: commerciële medewerkers, kantoorhouders en vervangende kantoorhouders.


Wens je meer te weten, contacteer dan uw sectorafgevaardigde.
0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page