top of page
Zoeken

Eerste winterprik


De weersvoorspellingen duiden aan dat we in de komende dagen voor het eerst dit najaar te maken zullen krijgen met temperaturen rond het vriespunt. In dergelijke periodes is het belangrijk om steeds enkele regels in acht te nemen.

Eigen veiligheid primeert. Gebruik als postman de ijssporen die ter beschikking zijn als postman. Vertrek niet met een wagen, waarvan de ruiten nog niet ontdooid zijn. Kom je in een straat waar het te gevaarlijk is met het voertuig waarmee je op de weg bent, neem onmiddellijk contact op met je teamleader. Ook bij pech of ongeval contacteer je steeds je verantwoordelijke. Dit geldt uiteraard ook voor ongevallen van en naar het werk.


Bij een ongeval vul je steeds de nodige documenten in en vraag je hulp aan uw sectorafgevaardigde. Zo ben je verzekerd van een goede aangifte. Hier vind je de reglementering inzake arbeidsongevallen.


Bij heel lage temperaturen is het een wettelijke verplichting dat het bedrijf gratis warme dranken ter beschikking stelt. Het ontvangen van een ARAB-vergoeding (hier ontdek wanneer je recht hebt op de ARAB-vergoeding) is géén reden om dit niet ter beschikking te stellen. De ARAB-vergoeding is voor het buitenwerk, de warme dranken zijn er voornamelijk voor bij terugkomst in kantoor.


Wees vooral altijd voorzichtig.0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page