top of page
Zoeken

Maatregelen voor de koopkracht


Na het duidelijke signaal op 9 november 2022, hebben bpost en de vakorganisaties de volgende bijkomende maatregelen inzake de koopkracht bedongen. Deze werden goedgekeurd op het Paritair Comité van 24 november 2022.


1. Twee dagen rust (15u12)


Alle personeelsleden die recht hebben op de bijzondere compensaties voor het eindejaar van 2022 ontvangen deze twee bijkomende dagen rust. Op verzoek van het personeelslid, kunnen deze dagen omgezet worden in een productiviteitstoelage die eind januari 2023 wordt betaald.


Iedereen die op 23 december nog in dienst zijn en die minstens 80% van de referentieperiode (van 21 november 2022 tot en met 24 december 2022) hebben gepresteerd, heeft recht op deze 15u12 rust. Voor de personeelsleden die deeltijds werken, wordt dit aantal uren pro rata toegekend.


Ter herinnering vind je hieronder de rechthebbende:

  • Mail (klassen D, E en F): tewerkgesteld in de entiteiten Transport, Sortering (met inbegrip van EMC-Brucargo evenals het depot Jemelle) en Collect & Distributie.

  • Service Operations (klassen D, E en F): tewerkgesteld in de operationele entiteiten Mail en Retail.

  • Retail: statutaire en baremiek contractuele personeelsleden tewerkgesteld als commercieel medewerker, kantoorhouder, vervangend kantoorhouder en (senior) financieel/krediet-expert, evenals de statutaire en baremiek contractuele personeelsleden (klassen D, E en F) binnen de zegeldrukkerij te Mechelen


2. Sport- en Cultuurcheque


De personeelsleden waarop de bijzondere compensaties voor het eindejaar 2022 niet van toepassing is, ontvangen een sport- en cultuurcheque ter waarde van 100€, evenwel pro rata de prestaties tussen 21 november 2022 en 23 december 2022. Men dient ook nog in dienst te zijn op 23 december 2022.


De maatregel is van toepassing op de statutaire personeelsleden, op de mandatarissen (band 2) en op de baremiek contractuele personeelsleden in de functieklassen D/E/F/H.


0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Kommentare


bottom of page