top of page
Zoeken

Nieuwe voorzitter VSOA-Post: Luc Tegethoff


Op 1 maart 2022 neemt Luc Tegethoff de fakkel over van Paul Herregodts als voorzitter van VSOA-Post. Paul stopt binnenkort zijn actieve loopbaan en blijft de komende tijd nog ter beschikking om onze organisatie met raad en daad bij te staan.


Paul Herregodts is onder ondankbare omstandigheden voorzitter geworden. De in 2019 verkozen voorzitter Henk Clauwaert kon om persoonlijke en medische redenen zijn mandaat niet opnemen, waardoor Paul de moeilijke taak kreeg toebedeeld. Paul heeft in zijn voorzitterschap de krijtlijnen uitgezet door te investeren in meer ‘blauw’ op het terrein. Deze surplus aan nieuwe professionele medewerkers zorgde ook voor een opmerkelijke stijging van het aantal leden.


De laatste weken en maanden werd Luc Tegethoff ingewijd in de taken en verantwoordelijkheden van een voorzitter van VSOA-Post. Hij zegt zelf dat hij er klaar voor is, en dat we als organisatie zeker de ingeslagen weg verder moeten volgen. Luc vertelt hierover: ‘De uitdagingen in de komende maanden en jaren is enorm. Daarom ook dat het primordiaal is dat we verder sterk aanwezig blijven op het terrein. De leden en andere collega’s hebben het recht om steeds correct geïnformeerd te zijn. De leden zijn trouwens van onschatbare waarde voor onze organisatie, want dankzij hun info kunnen wij heel kort op de bal spelen in onze gesprekken met het management.’


Ook de ingeslagen weg van de digitalisering onder het voorzitterschap van Paul zal worden verdergezet, zonder de collega’s die niet beschikken over een smartphone of een PC in de kou te laten staan (ons alom gekende brochure bestaat nog steeds!). VSOA-Post moet verder blijven inzetten (trouwens als enige organisatie in drie talen) in het informeren en betrekken van het personeel van bpost, zegt Luc hierover.


Onze sectorafgevaardigden en afgevaardigden blijven heel belangrijk in de werking van VSOA-Post, gaat Luc verder. Nu het einde van de pandemie in zicht is, zou het voor iedereen wat aangenamer moeten kunnen worden. Zo kunnen we weer meer ‘live’ elkaar ontmoeten en kunnen de Sociale Promoties en opleidingen voor onze afgevaardigden weer gestart worden. Luc is daar heel duidelijk is: ‘Deze ontmoetingen zijn voor mij heel belangrijk. Dit is “het” moment om persoonlijke contacten te leggen’.


Als organisatie wensen we Paul te bedanken voor zijn inzet de laatste jaren en wensen we Luc heel veel succes.


0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page